JAGIELNIK KOKOSOWY

Jagielnik kokosowy to ciasto do przygotowania którego wykorzystałam kaszę jaglaną. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, bez pieczenia i bez cukru. Lubicie takie desery z wykorzystaniem kaszy? Smakuje bardzo ciekawie, lekko kokosowo. Polecam spróbować 🙂

jagielnik kokosowy

BATONIKI ORZECHOWE

Jako że uwielbiam zdrowe słodycze i przekąski, a w ostatnim czasie staram się spożywać tylko te własnej roboty i bez dodatku cukru, to co chwilę wymyślam nowe połączenia 🙂 Dzisiaj pomysł na batoniki orzechowe, które bez problemu możecie przygotować sami w domu. Wystarczy tylko kilka składników, chwila pracy i gotowe. A Wy lubicie zdrowe przekąski?

batoniki orzechowe

BROWNIE Z MIODEM

Brownie to ciasto, które zna chyba każdy. Jest proste, pyszne i bardzo czekoladowe. Moje ciasto to brownie z miodem, którego użyłam zamiast cukru. To sprawiło, że brownie było nieco bardziej mokre, ale nadal słodkie. Spróbujcie i dajcie znać czy Wam smakowało! 🙂

brownie z miodem

RAFAELLO JAGLANE

Jeśli lubicie rafaello to dzisiaj mam coś specjalnie dla Was – rafaello jaglane. Możecie przygotować sami podobne kulki z kaszy jaglanej, wiórków kokosowych i mleka. Do przygotowania można wykorzystać mleczko kokosowe, ja jednak skorzystałam ze zwykłego mleka, bo akurat takie miałam w domu gdy naszła mnie ochota na te kulki.

rafaello jaglane

CIASTECZKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ

Pyszne i pożywne ciasteczka z komosą ryżową. Komosa ryżowa to bardzo zdrowa roślina. Quinoa wyróżnia się bardzo wysoką zawartością żelaza i wartościowego białka. Nie zawiera natomiast glutenu, nadaje się więc idealnie dla osób będących na diecie bezglutenowej. Dlatego ciasteczka z jej dodatkiem to pomysł na pożywną i zdrową przekąskę.

ciasteczka z komosą ryżową