CIASTECZKA OWSIANE Z DAKTYLAMI

Pyszne, proste a do tego bardzo pożywne ciasteczka owsiane z daktylami. Ich przygotowanie zajęło mi 20 minut, sprawdzą się świetnie na wycieczkę, do pracy czy jako przekąska do kawy. Polecam spróbować! 🙂

CIASTECZKA OWSIANE Z DAKTYLAMI

Składniki/15 ciasteczek:
– 1 szklanka platków owsianych górskich
– 1 szklanka daktyli
– 3/4 szklanki/100g migdałów
– 2 łyżki oleju kokosowego

Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 10 minut. W melakserze lub blenderze miksujemy migdały z płatkami owsianymi. Następnie dodajemy daktyle oraz olej kokosowy. Całość ponownie miksujemy tak, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Ciasteczka wykładamy na wyłożoną papierem blaszkę i wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika, pieczemy ok 12 minut.

CIASTECZKA OWSIANE Z DAKTYLAMI

Komentarze:
  1. Jak najbardziej do schrupania 😉

  2. Fajne ciasteczka, szybko się robi i pewnie znikają równie szybko 🙂

  3. Czy można czymś zastąpić olej kokosowy?

    1. można użyć np. masła

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *