CIASTECZKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ

Pyszne i pożywne ciasteczka z komosą ryżową. Komosa ryżowa to bardzo zdrowa roślina. Quinoa wyróżnia się bardzo wysoką zawartością żelaza i wartościowego białka. Nie zawiera natomiast glutenu, nadaje się więc idealnie dla osób będących na diecie bezglutenowej. Dlatego ciasteczka z jej dodatkiem to pomysł na pożywną i zdrową przekąskę.

ciasteczka z komosą ryżową

Składniki:
– 3/4 szklanki komosy ryżowej (quinoa)
– 2/3 szklanki płatków owsianych górskich
– 1/3 szklanki daktyli suszonych
– 1 szklanka dodatków (np. orzechy włoskie, pestki słonecznika, pestki dyni, migdały)
– 2 łyżki kakao
– 2 łyżki ksylitolu (lub cukru)

Komosę ryżową gotujemy według wskazówek na opakowaniu.
Pozostałe składniki umieszczamy w melakserze i miksujemy. Komosę odcedzamy i łączymy z pozostałymi składnikami. Z tak przygotowanej masy, formujemy ciasteczka i układamy na blaszce wyłożonej papierem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez ok 20 minut.

ciasteczka z komosą ryżową

ciasteczka z komosą ryżową

 

Komentarze:
  1. Z pewnością świetnie smakują 🙂

    1. Są pyszne! 🙂

  2. jak smakują tak jak wyglądają to muszą być mega <3

    1. 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *