CZEKOLADOWE CIASTO Z CUKINIĄ

Ciasto z dodatkiem cukinii? czemu nie 🙂 To ciasto jest mocno czekoladowe, a cukinia w nim zupełnie niewyczuwalna. Spróbujcie sami 🙂

czekoladowe ciasto z cukinią


Składniki/na małą keksówkę:

– 200g mąki
– 3 łyżki kakao
– 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
– 1/2 łyżeczki sody
– 100g cukru
– 1 łyżeczka cynamonu
– 100g kawałków czekolady (można użyć czekolady i orzechów)
– 2 nieduże jajka
– 120 ml oleju
– szklanka startej na drobnych oczkach cukinii

Przygotowanie:
Cukinię ścieramy i odciskamy z nadmiaru wody.
W misce mieszamy mąkę, proszek, kakao, sodę, cukier i kawałki czekolady. Dodajemy jajka, olej i cukinię i wszystko dokładnie mieszamy, aby składniki się dobrze połączyły. Masę przekładamy do formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 50 minut.

czekoladowe ciasto z cukinią

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *