CIASTECZKA Z PŁATKÓW JAGLANYCH

Ciasteczka z płatków jaglanych z dodatkiem daktyli i orzechów to pomysł na kolejny zdrowe przekąski bez dodatku cukru. Zapraszam do wypróbowania poniższego przepisu 🙂 Ciasteczka są pyszne i pożywne, w sam raz do kawki 🙂

CIASTECZKA Z PŁATKÓW JAGLANYCH


Składniki:
– 1 szklanka płatków jaglanych
– 2/3 szklanki orzechów
– 1/2 szklanki daktyli suszonych
– 1 banan

Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 10 minut. W melakserze lub blenderze miksujemy orzechy, następnie dodajemy daktyle oraz płatki jaglane i banana. Całość ponownie miksujemy tak, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Ciasteczka wykładamy na wyłożoną papierem blaszkę i wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika, pieczemy ok 12 minut. Pychotka! 🙂

CIASTECZKA Z PŁATKÓW JAGLANYCH

  1. zdrowe i smakowite 🙂

  2. To musi być pyszne. Przepis przypomniał mi, że dawno nie jadłam daktyli. Chyba odkąd wyjechała z Kataru, a to już prawie trzy lata. 🙂

  3. Wow !;) Jakie prosty. Będę robić wieczorem, mam wszystkie składniki.

  4. Uwielbiam takie mało składnikowe przepisy na pyszne, zdrowe ciasteczka, przekąski 😉

  5. Uwielbiam takie ciasteczka 🙂

  6. jakie proste do zrobienia i mega zdrowe…zrobię takie dla moich łasuchów domowych 🙂

  7. Lubię Twoje przepisy na ciasteczka, muszę tylko skoczyć do sklepu!
    pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *