HISZPAŃSKA TORTILLA Z WARZYWAMI

Tortilla de patatas (czyli tortilla ziemniaczana) to prawdziwa klasyka kuchni hiszpańskiej. Podstawowymi składnikami hiszpańskiej tortilli z warzywami są cebula, ziemniaki, jaja i oliwa z oliwek. Poniżej przedstawiam przepis na tortille w trochę innej odsłonie, a mianowicie wzbogaconą o warzywa (cukinię i pomidora).

QUESADILLAS Z KURCZAKIEM

Dzisiaj wyjątkowo danie z dodatkiem mięsa, które przygotowałam dla gości, a mianowicie quesadillas z kurczakiem i warzywami. Quesadillas to danie kuchni meksykańskiej, do której możemy wykorzystać to, co najbardziej lubimy. Ja przygotowałam prostą wersję – z kurczakiem, papryką, cebulą i serem.

PIZZA NA SPODZIE Z KALAFIORA

Pizza na spodzie z kalafiora – prosta, lekka i bardzo smaczna pizza, do przygotowania której wykorzystamy kalafiora. Na wierzch pizzy możemy dodać to, co aktualnie mamy pod ręką. Zapewniamy, że kalafior nie jest tu wyczuwalny, danie jest lekkie, ale sycące i na pewno zadowoli Wasze podniebienia 🙂  to świetny pomysł na kolację!
pizza na spodzie z kalafiora

DOMOWY MAKARON WŁOSKI

Dla wszystkich miłośników makaronów (do których sama się zaliczam :)), przestawiam przepis na pyszny włoski makaron, który możecie sami przygotować w domu.
Taki makaron jest o wiele smaczniejszy niż ten ze sklepu i sprawi, że pokochacie dania z makaronem jeszcze bardziej 🙂 !

domowy makaron włoski

DOMOWE ZAPIEKANKI

Dzisiaj przedstawiam Wam pomysł na domowe zapiekanki, które chyba każdy z nas lubi :). Taką zapiekankę można przyrządzić z wszystkim, co lubimy lub co mamy pod ręką. Oto moja propozycja – zapiekanki z pieczarkami, pomidorem, cukinią i mozzarellą.

domowe zapiekanki z serem

BAKŁAŻAN ZAPIEKANY Z POMIDORAMI I FETĄ

Uwielbiam wszystkie warzywa, są one postawą każdego mojego posiłku dlatego muszę ciągle próbować czegoś nowego 🙂 Ostatnio wybór padł na bakłażana zapiekanego z pomidorkami i serem feta. To lekkie danie, idealne na kolację lub jako dodatek do obiadu.

PYSZNA PIZZA

Pyszna pizza w najprostrzej odsłonie – czyli margherita z sosem pomidorowym i serem mozzarella. Ja najbardziej lubię ją właśnie taką – bez innych dodatków, ale możecie na wierzch dodać to, co najbardziej lubicie 🙂 Pizzę pieczemy w najwyższej temperaturze przez 8-9 minut.

RAVIOLI ZE SZPINAKIEM I SEREM RICOTTA

Ravioli to znane włoskie pierożki, które nadziewa się zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami, Przedstawiam Was przepis na ravioli ze szpinakiem z serem ricotta, sosem z pomidorów i parmezanem.