KASZA JAGLANA Z WARZYWAMI

Dzisiaj pomysł na szybki i pożywny obiad. Kasza jaglana z warzywami, zwane również kaszotto 🙂 Do jego przygotowania, oprócz kaszy jaglanej, wykorzystałam warzywa, które akurat miałam w lodówce. Danie można oczywiście dowolnie modyfikować i dostosować do swoich smaków i potrzeb.

kasza jaglana z warzywami

 

Składniki:
– 3/4 szklanki kaszy jaglanej
– mała cebula
– 2 marchewki
– 1 cukinia
– 6 pomidorów suszonych
– ok 10 pomidorków koktajlowych
– 2 ząbki czosnku
– sól, pieprz, zioła

Kaszę płuczemy i gotujemy przez ok 15 minut w osolonej wodzie.

W tym czasie na patelni szklimy cebulę, dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę i cukinię, a także suszone pomidory. Całość mieszamy, dodajemy kaszę, przyprawiamy do smaku (czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami) i smażymy jeszcze przez ok 10 minut. Pod koniec dodajemy pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe i podajemy.

kasza jaglana z warzywami

Komentarze:
  1. Proste, a takie smaczne 🙂 Najlepsze są takie przepisy.
    I bardzo fajny blog. Miło się ogląda 🙂

    1. bardzo dziękuję 🙂

  2. Uwielbiam takie dania:)

    1. ja również:) proste i pyszne!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *