OMLET Z FETĄ I POMIDORKAMI

Omlet to nic prostszego niż roztrzepane jajka z dodatkiem mleka. Taki prosty, pyszny i puszysty omlet z fetą i pomidorkami to idealny pomysł na śniadanie. Jako dodatków użyjcie to co najbardziej lubicie. Pyszności, zachęcam do spróbowania! 🙂

omlet z fetą i pomidorkami

Składniki:
– 2 jajka
– 2 łyżki mleka
– masło do smażenia
– szczypta soli
– szczypta ziół prowansalskich

dodatkowo:
– ser feta
– 4-5 pomidorków koktajlowych
– 2 suszone pomidory
– sałata
– nasiona słonecznika

Jajka roztrzepujemy z dodatkiem mleka i przypraw.
Na rozgrzaną patelnię z masłem wylewamy masę i smażymy kilka minut. Gdy jajka się zetną, omlet przewracamy na drugą stronę. Kiedy omlet będzie gotowy, wykładamy na talerz, a na nim układamy sałatę i pomidory. Całość posypujemy nasionami słonecznika, smacznego 🙂

 

omlet z fetą i pomidorkami

Komentarze:
  1. Uwielbiam takie dania na leniwe niedzielne śniadania…
    pozdrawiam serdecznie z nad filiżanki kawy:)

  2. Ładny jest, więc pewnie i bardzo smaczny 🙂

  3. Mniam:) To musiało być pyszne i sycące śniadanie:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *