OMLET Z POMIDORAMI

Omlet to zdecydowanie jedno z moich ulubionych weekendowych śniadań. Tym razem podstanowiłam przygotować prostą wersję – omlet z pomidorami. Takie śniadania są bardzo pożywne i mogą dostarczyć nam energii na wiele godzin.

omlet z pomidorami

Składniki: 
– 2 jajka
– 1 łyżka mleka
– pół cebuli
– ok. 10 pomidorków koktajlowych
– 2  łyżki startego sera żółtego lub parmezanu
– ząbek czosnku
– sól i pieprz, zioła

Cebulę kroimy w kostkę, pomidorki kroimy na połowki lub w ćwiartki. Jajka roztrzepujemy z mlekiem, przyprawiamy, dodajemy pomidorki, cebulę i ser, wszystko dokładnie mieszamy.

Masę wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy pod przykryciem aż jajka się zetną, a omlet lekko przyrumieni.

Komentarze:
  1. Omlet to na pewno pożywne śniadanie dla tych co lubią jajka 🙂

    1. 🙂

  2. bez tłuszczu?

    1. z tłuszczem, najlepiej na maśle 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *