PALUSZKI GRISSINI

Paluszki grissini to świetny pomysł na smaczną przekąskę. Ich przygotowanie jest bardzo proste i nie zajmuje dużo czasu, a z pewnością zaskoczą Waszych gości i domowników 🙂paluszki grissini

 

Składniki:
ciasto
– 350g mąki pełnoziarnistej
– 3/4 szklanki wody
– płastka łyżeczka cukru
– 25 g drożdży
– sól (1-2 łyżeczki)
– 2 łyżki ziół prawansalskich
– 1/5 szklanki oliwy z oliwek
dodatkowo
– oliwa do posmarowania
– sół morska

Przygotowanie:
Wyrabiamy ciasto i pozostawiamy je do wyrośnięcia na ok 45 minut. Następnie dzielimy je na kilka równych części i wałkujemy na cienkie płaty. Wykrawamy cienkie paseczki i zwijamy delikatnie rękami tak, aby nadać im kształt paluszków.paluszki grissini

 

Gotowe paluchy smarujemy oliwą z oliwek, posypujemy solą morską i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy ok 10 minut, gotowe ! 🙂
paluszki grissini

 

 

Komentarze:
  1. Uwielbiam je! Domowe na pewno są przepyszne 😀

  2. Świetny pomysł, idealne do chrupania.

  3. Uwielbiam!!! Domowe sa najsmaczniejsze 🙂

  4. Są na prawdę przepyszne ! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *