QUESADILLAS Z WARZYWAMI

Quesadillas z warzywami – z cukinią, papryką, cebulą i oczywiście serem. Świetne danie z wykorzystaniem placków tortilla, które dostępne są w każdym sklepie, ale możemy je również zrobić sami. Tą przekąskę przygotujecie bardzo szybko, możecie do niej dodać to, co akurat macie w lodówce.

quesadillas z warzywami

Składniki:
– 3 placki tortilli
– pół cukinii
– 1 papryka (można użyć po pół o różnych kolorach)
– kilka suszonych pomidorów
– pół cebuli
– ząbek czosnku
– pieprz, sól, papryka w poszku, zioła
– olej do smażenia
– szklanka tartego sera

Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na patelni. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, suszone pomidory i cukinię. Całość smażymy jeszcze przez kilka minut i doprawiamy czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami.

Na połowę placka tortilli wykładamy kolejno ser, warzywa, i ponownie ser. Przykrywamy drugą połówką placka i przekładamy na rozgrzaną patelnię (z olejem). Po kilku minutach obracamy tortillę na drugą stronę, wcześniej smarując odrobinę oliwą zewnetrzną część placka, aby się nie przypaliła po przewróceniu. Quesadillas kroimy na trójkąty i podajemy. Smakują wyśmienicie solo, ale również z dipami np. guacamole lub śmietaną.

Spróbujcie również przepisu na tą pyszną przekąskę w wersji mięsnej – z dodatkiem kurczaka 😉

QUESADILLAS Z KURCZAKIEM

Komentarze:
    1. Ja również 🙂

  1. Bardzo apetyczne, chętnie bym się skusiła na takie danie 🙂

    1. Polecam 🙂

Odpowiedz na „ZuzaAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *