SPAGHETTI Z CUKINII I MARCHEWKI Z SOSEM POMIDOROWYM

Spaghetti z cukinii i marchewki to pyszne i lekkie danie wegetariańskie. Dodatkowo podajemy je z sosem ze świeżych pomidorów z dodatkiem cebuli, czosnku i ziół. Idealne, letnie danie 🙂

spaghetti z cukinii i marchewki

Składniki/2 porcje:
– 1 średnia cukinia
– 2 marchewki
– 4 pomidory
– mała cebula
– sól, pieprz, zioła
– ząbek czosnku
– olej kokosowy lub masło klarowane do smażenia
– parmezan do posypania (opcjonalnie)

Przygotowanie:
Cukinię i marchewki kroimy wzdłuż na cienkie paski, następnie smażymy na patelni przez ok 10 minut.

Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Na osobnej patelni szklimy cebulę i dodajemy pomidory, całość dusimy przez ok 20 minut, doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i dodajemy czosnek.

Wykładamy na talerz spaghetti, następnie sos, a całość posypujemy startym parmezanem 🙂

 

Komentarze:
  1. Ooo nigdy nie próbowałam takiego makaronu 🙂 Musi być pyyycha!

    1. Jest przepyszne i lekkie 🙂 polecam !

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *