WRAP Z WARZYWAMI

Wrapy to świetna propozycja na szybką kolację lub lekki lunch. U nas goszczą bardzo często, gdyż łatwo przygotować je równocześnie w wersji mięsnej i wege. Poniżej przepis na te w wersji bezmięsnej, ale można łatwo je wzbogacić o mięso, dodając np. usmażonego kurczaka.

wrap z warzywami  

Składniki/4 wrapy:
– 4 placki tortilla
– kilka liści sałaty
– ok. 15 pomidorków koktajlowych
– 1 mała cebula
– kulka sera mozzarella (odsączonego z wody i pokrojonego w kostkę)
– 1 mała marchewka
– pół cukinii
– 1 papryka
– sól, pieprz, zioła, czosnek

Na rozgrzanej patelni szklimy cebulę, dodajemy paprykę, cukinię oraz marchewkę. Smażymy, aż warzywa zmiękną. Przyprawiamy według uznania solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, czosnkiem (świeżym lub granulowanym). Dodajemy pokrojone w ćwiartki lub połówki pomidorki i dokładnie mieszamy, zdejmujemy z ognia.

Placki tortilli podgrzewamy przez kilkanaście sekund na rozgrzanej patelni ( z obu stron). Na tortilli układamy liść sałaty, następnie warzywa, a na to ser mozzarella. Tortille zawijamy i podajemy.

Jeśli chcemy wzbogacić nasze danie, możemy podać je np. z ryżem lub pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego!

wrap z warzywami

wrap z warzywami

Komentarze:
  1. Bardzo lubię i często robię na kolację 🙂

    1. ja również, jest szybko i pysznie! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *