WRAPY SZPINAKOWE

Dzisiaj pomysł na pyszne wrapy szpinakowe, które możecie nadziać dosłownie wszystkim. Ja zawijam w nie swoje ulubione składniki i zabieram do pracy jako drugie śniadanie. Sprawdzają się świetnie i smakują świetnie też na zimno. Możecie przygotować takie zawijasy też na imprezę lub kolację.

WRAPY SZPINAKOWE

Składniki/3-4 wrapy:
– 2 jajka
– 3 łyżki dowolnej mąki (np. jaglanej)
– 5 łyżek mleka
– szczypta soli
– szczypta suszonego oregano
– garść świeżego szpinaku

Wszystkie składniki umieszczamy w misce i blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie smażymy z dwóch stron przez kilka minut na rozgrzanej patelni z odrobiną masła klarowanego. Jako nadzienia możemy użyć wszystkiego na co mamy ochotę 🙂

Propozycja nadzienia:
– garść sałaty
– 50g sera feta
– kilka suszonych pomidorów
– kilka pomidorków koktajlowych

  1. Mniam, już mi ślinka cieknie 🙂 Większość składników mam w domu – pora zrobić pyszne wrapy 🙂

  2. Mam mnóstwo szpinaku w ogródku, rośnie jak szalony 😀 Chyba już wiem, do czego go użyję dziś na kolację 😛

  3. Na pewno smaczne 😉

  4. Ale równomiernie zieloniutkie wyszły 🙂 Wyglądają pycha!

  5. Jaaaa….. zielone naleśniki;) Ale fajne! Ciekawe czy moje Baby by coś takiego zjadły… muszę spróbować:D
    pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)

  6. Zielone naleśniki są super. W takich proporcjach jeszcze jednak nie robiłam. Muszą być bardzo miękkie i mocno jajeczne

  7. Super prosty przepis, a jakże efektowny. Brawo za pomysł i wykonanie 🙂

  8. Wow. Jakie kolory, wygląda cudownie.

  9. Piękny mają kolor. Wrapy idealne na drugie śniadanie do pracy lub szkoły 🙂

  10. Super, ależ ten zielony kolor wygląda rewelacyjnie 🙂

  11. Uwielbiam szpinak… w każdej postaci i w każdym daniu 🙂 a na tej stronie będę mogła go częściej wykorzystywać 🙂 super 🙂 pozdrawiam 🙂

  12. Świetny pomysł! W tym roku bardzo ładnie rośnie mi szpinak więc wiem jak go wykorzystać.

    Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *