PALUCHY Z PESTO I SEREM

Pomysł na szybką i prostą przekąskę na każdą imprezę – paluchy z ciasta francuskiego z dodatkiem pesto i sera. Pycha 🙂
PALUCHY Z PESTO I SEREM

Składniki/na ok. 18 sztuk:
– 1 opakowanie ciasta francuskiego
– 3-4 łyżki pesto (najlepiej zrobić samemu, ale można też użyć gotowego)
– ser tarty (można użyć np.  parmezanu lub goudy)

Wykonanie:
Ciasto francuskie rozkładamy płasko na blacie, smarujemy pesto, następnie posypujemy startym serem i składamy na pół wzdłuż dłuższego boku i lekko ściskamy. Następnie kroimy paski o szerokości ok. 1-1,5 cm. Gotowe paski skręcamy, posypujemy ziołami i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni), pieczemy ok 15-20 minut aż paluszki się zarumienią.

 

Paluchy można podawać solo lub np. z ulubionym dipem.

Smacznego 🙂

Komentarze:
  1. Proste, a jakie smaczne! Zrobię jako dodatek do zup kremów. 🙂
    https://julias-cooking.com/

    1. świetny pomysł ! 🙂 smacznego

  2. Uwielbiam takie paluchy! Ciasto Francuskie i pesto zawsze mam pod ręką….chyba zaraz je upiekę

    1. smacznego :)))

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *