TARTA Z WARZYWAMI

Uwielbiam tarty i robię je bardzo często. Dlatego ciągle szukamy nowych pomysłów, co można użyć do ich nadzienia. Zazwyczaj pomysły rodzą się z tego, co aktualnie mam w lodówce. Tak było i tym razem. Do farszu wykorzystałam brokuła, cukinię i suszone pomidory. Wyszło pysznie, polecam 🙂

tarta z warzywami

TARTA Z ZIELONYM GROSZKIEM

Dzisiaj pomysł na pyszny i kolorowy posiłek – tarta z zielonym groszkiem i porem. Zielony groszek to bardzo zdrowe warzywo, zawiera mnóstwo witamin i minerałów oraz błonnik, a do tego jest bardzo smaczny 🙂 Jeśli lubicie jego smak, spróbujcie wykorzystać go na przykład do takiej tarty wytrawnej 🙂 Tarta świetnie smakuje też na zimno, dlatego możecie ją zabrać np. do pracy 🙂

tarta z zielonym groszkiem

TARTA  Z POREM I PAPRYKĄ

Tarta z porem i papryką to kolejna moja propozycja na to danie. Bardzo lubię przygotowywać tarty, gdyż można zrobić to na wiele sposobów i jako nadzienie dodawać praktycznie wszystko, na co mamy aktualnie ochotę lub to co mamy akurat w lodówce. Tarta to świetny pomysł na obiad, przekąskę na wycieczce lub lunch do pracy.

tarta z porem i papryką

 

TARTA Z BURAKIEM

Tarta o obłędnym smaku, do której wykorzystałam buraki, paprykę i pora. Smakuje świetnie i zapewniam, że Was zachwyci 🙂 W przepisie podałam składniki na zwykłe ciasto kruche, ale często robię tartę na cieście pełnoziarnistym. Przepis na takie ciasto znajdziecie tutaj.

tarta z burakiem

TARTA CUKINIOWA

Tarta mocno cukiniowa 🙂 czyli idealna na tą porę roku. Oprócz cukinii znajduje się w niej ser mozzarella i masa jogurtowa. Tarta jest bardzo sycąca za sprawą pełnoziarnistego spodu. Jest idealna na lunch lub kolację, sami spróbujcie 🙂

Robiłam tartę w formie prostokątnej, ale proporcje w przepisie są takie same jak dla tarty w formie okrągłej.

tarta cukiniowa

TARTA Z CUKINIĄ I FETĄ

Uwielbiam tarty wytrawne, tym razem chciałabym przedstawić Wam tartę w nieco lżejszej odsłonie – na cieście z mąki pełnoziarnistej, z niewielką ilością masła.

Tartę nadziałam plasterkami cukinii, fetą oraz pomidorkami koktajlowymi i masą jogurtową z dodatkiem jajek.

Tarta świetnie smakuje na ciepło, ale również na zimno, dlatego świetnie sprawdzi się do Waszego lunchboxa do pracy i na wycieczkę 🙂

tarta z cukinią i fetą