MASŁO ORZECHOWE

Przepis na masło orzechowe jest bardzo prosty. Wystarczy właściwie jeden składnik, kilka minut blenderowania i gotowe! Masło orzechowe jest bardzo zdrowe. Orzechy ziemne, z których powstaje masło orzechowe obniżających poziom cholesterolu we krwi i są bogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. Warto więc włączyć masło orzechowe do naszej diety.

masło orzechowe

LECZO WEGETARIAŃSKIE

Chyba każdy z nas lubi leczo:) Teraz jest idealny moment, aby je przygotować. Wystarczy tylko pokroić warzywa, przyprawić i właściwie samo się robi. Przedstawiam Wam przepis na leczo w wersji wegetariańskiej, ale wystarczy dodać ulubiony mięsny składnik i ta potrawa zadowoli też mięsożerców 🙂

leczo wegetariańskie

WEGAŃSKIE BANOFFEE (BEZ CUKRU)

Banoffee to ciasto bez pieczenia, którego głównymi składnikami jak sama nazwa wskazuje są banany i toffee. Dzisiaj przedstawiam Wam pomysł na to ciasto w wersji wegańskiej. To pyszne ciasto jest idealne do kawy dla wszystkich lubiących słodkości. Mimo, że nie dodajemy do niego cukru, jest bardzo słodkie. Słodyczy dają mu przede wszystkim daktyle. Spróbujcie sami 🙂

KOKTAJL SZPINAKOWY

Zielony koktajl szpinakowy to idealny pomysł na drugie śniadanie lub kolację. Szpinak jest bogatym źródłem wielu wartościowych składników takich jak witamina K, żelazo czy magnez. Koktajl jest niskokaloryczny i bogaty w błonnik, dlatego warto po niego sięgać od czasu do czasu.

koktajl ze szpinakiem