PASZTET Z FASOLI I SUSZONYCH POMIDORÓW

Pasztety warzywne świetnie sprawdzają się jako dodatko do kanapek czy po prostu jako przekąska. Tym razem przedstawiam Wam pyszny wegański pasztet z fasoli i suszonych pomidorów. Pasztet jest bardzo prosty w przygotowaniu i zapewniam Was, że jego smak miło Was pozytywnie zaskoczy 🙂 Spróbujcie go zrobić i dajcie znać czy Wam smakował.

pasztet z fasoli i suszonych pomidorów

PYSZNA DOMOWA TORTILLA

Tortilla to meksykański placek, który zna z pewnością każdy z Was. Wystarczy zawinąć w nim swoje ulubione składniki i mamy gotową przekąskę lub drugie śniadanie. Takie placki możemy kupić praktycznie w każdym sklepie. Jednak często skład takich kupnych  placków jest niezbyt dobry, a wystarczy tylko cztery składniki by przygotować takie tortille w domu. Nie ma nic lepszego niż pyszna domowa tortilla! 🙂

pyszna domowa tortilla

RATATOUILLE

Ratatouille to nic innego jak francuski gulasz z warzywami, bardzo podobny do leczo. Jest świetnym pomysłem na samodzielne danie, ale może być również dodatkiem do ryżu czy kaszy. Z poniższych proporcji przygotujecie dwie porcje gulaszu. Ratatouille przygotujecie bardzo szybko, ważne jest aby warzywa nie zmiękły za bardzo, a pozostały półtwarde i chrupkie.

KREM Z DYNI

Krem z dyni to pyszny i szybki pomysł na rozgrzewające danie. Przygotowanie tej zupy jest bardzo proste i szybkie, jeśli macie akurat dynię do wykorzystania lub ochotę na coś z dynią to spróbujcie wykorzystać ją właśnie w ten sposób. Dynia to bardzo zdrowe warzywo, doskonalne rozgrzewa, a do tego jest niskokaloryczna.

krem z dyni

CIASTECZKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ

Pyszne i pożywne ciasteczka z komosą ryżową. Komosa ryżowa to bardzo zdrowa roślina. Quinoa wyróżnia się bardzo wysoką zawartością żelaza i wartościowego białka. Nie zawiera natomiast glutenu, nadaje się więc idealnie dla osób będących na diecie bezglutenowej. Dlatego ciasteczka z jej dodatkiem to pomysł na pożywną i zdrową przekąskę.

ciasteczka z komosą ryżową

DYNIA FASZEROWANA

Dynia faszerowana to idealny pomysł na pyszny, jesienny obiad. Jeśli tak jak ja, macie do dyspozycji dużo dyni lub po prostu uwielbiacie ją jeść, spróbujecie ją nafaszerować ulubionymi dodatkami 🙂 Ja do tego dania użyłam dyni hakkaido, gdyż jest mała i bardzo smaczna. Jako nadzienia użyłam kaszy jaglanej i warzyw, które akurat miałam w lodówce.

 dynia faszerowana