PIECZONE PATISONY

Małe patisony pojawiły się na targach, dlatego warto je wykorzystać jako prosty i pyszny dodatek do obiadu lub sałatki. Pieczone patisony z dodatkiem oliwy, czosnku i ziół robi się ekspresowo, będą idealnym uzupełnieniem pysznego dania.

 pieczone patisony

PIECZONA PANIEROWANA CUKINIA

Taka panierowana cukinia to dla mnie trochę smak dzieciństwa. Jako, że cukinia pojawia się w ogródkach, można ją wykorzystać do takiego pysznego dania. U mnie dzisiaj w trochę lżejszej formie, a mianowicie zamiast smażenia na oleju, wybieram jej upieczenie. Pieczona panierowana cukinia jest równie pyszna, a mniej nasiąknięta olejem. Polecam wypróbować ją w takiej postaci 🙂

PIECZONA PANIEROWANA CUKINIA

TARTA Z BOBEM

Sezon na bób w pełni! 🙂 Jeśli tak jak ja lubicie tą pyszną i zdrową roślinę, to zapraszam Was do wykorzystania jej w tarcie. Tarta z bobem i serem ricotta jest pyszna i sycąca. Idealna do pracy lub wycieczkę, świetnie smakuje też na zimno.

TARTA Z BOBEM

SORBET TRUSKAWKOWY

Sezon na truskawki trwa, dlatego warto je wykorzystać w kuchni na wiele różnych sposobów. Na przykład przygotowując pyszny sorbet truskawkowy. Jego przygotowanie jest bardzo proste, taki sorbet truskawkowy sprawdzi się idealnie na upalne dni.

SORBET TRUSKAWKOWY