SORBET TRUSKAWKOWY

Sezon na truskawki trwa, dlatego warto je wykorzystać w kuchni na wiele różnych sposobów. Na przykład przygotowując pyszny sorbet truskawkowy. Jego przygotowanie jest bardzo proste, taki sorbet truskawkowy sprawdzi się idealnie na upalne dni.

SORBET TRUSKAWKOWY

CYTRYNOWE CIASTO Z NERKOWCÓW

To pyszne, cytrynowe ciasto z nerkowców to coś, co od dawna chodziło mi po głowie. Przepisow na to ciasto jest już dużo, ja postanowiłam przygotować je w jak najprostszej formie, czyli jedynie z dodatkiem soku z cytryn. Jako, że lubię kwaśny smak, przypadło mi ono baardzo do gustu! Próbowaliście kiedyś takiego ciasta? Jeśli nie mieliście jeszcze okazji, a lubicie odkrywać nowe, ciekawe smaki to serdecznie Wam polecam je wypróbować. Ciasto robi się bardzo szybko, wystarczy tylko blender, kilka składników, trochę cierpliwości i gotowe! 🙂

CYTRYNOWE CIASTO Z NERKOWCÓW

CIASTO MARCHEWKOWE

Lubicie ciasta z dodatkiem warzyw? Było już ciasto z cukinią, ciasto z fasolą…  teraz przyszła kolej na aromatyczne ciasto marchewkowe. Jest pyszne, wilgotne i bardzo proste w wykonaniu. Nie wyszło bardzo słodkie, ale ja właśnie takie ciasta lubię najbardziej. Jeśli jesteście fanami słodkosci, dodajcie więcej słodzidła 🙂

CIASTO MARCHEWKOWE

BABKA PIASKOWA Z KAKAO

Za kilka dni Wielkanoc, więc czas najwyższy zastanowić się nad świątecznymi wypiekami. Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć babki. Babka piaskowa z kakao sprawdzi się więc na tą okazję idealnie. Zapraszam do skorzystania z przepisu 🙂

BABKA PIASKOWA Z KAKAO

AMARANTUSKI KAKAOWE

Amarantuski kakaowe to pyszne i bardzo proste ciasteczka z dodatkiem amarantusu. Amarantus to roślina, która jest bardzo dobrym źródłem żelaza. Oprócz żelaza, zawiera w sobie białko i błonnik, a do tego ma neutralny smak. Takie amarantuski kakaowe z dodatkiem bananów to świetna, zdrowa przekąska!

amarantuski kakaowe