CIASTO Z JABŁKAMI

Pyszne, jesienne, a do tego bardzo szybkie ciasto z jabłkami! 🙂 Zawsze wychodzi, jest delikatne, a dodatek jabłek nadaje mu ciekawego smaku. Możecie użyć też innych owoców 🙂 Smacznego!

 CIASTO Z JABŁKAMI

Składniki/na okrągłą blaszkę 25cm:
– 1 szklanka mąki
– 1/2 szklanki cukru
– 1/2 opakowania cukru wanilinowego
– 1/3 szklanki oleju
– 4 jajka
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 3-4 jabłka

Jabłka myjemy, obieramy, pozbywamy się gniazd i kroimy na ósemki.
W misce ubijamy jajka z cukrem, następnie dodajemy przesianą mąkę oraz pozostałe składniki i dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Masę wylewamy do foremki wyłożonej papierem lub wysmarowanej tłuszczem. Na wierzchu układamy jabłka i delikatnie dociskamy, aby zanurzyły się w cieście. Ciasto z jabłkami wykładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy ok 40 minut, do suchego patyczka.

 

Komentarz
  1. Uwielbiam takie proste ciasta:D
    pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *