PIECZONE PATISONY

Małe patisony pojawiły się na targach, dlatego warto je wykorzystać jako prosty i pyszny dodatek do obiadu lub sałatki. Pieczone patisony z dodatkiem oliwy, czosnku i ziół robi się ekspresowo, będą idealnym uzupełnieniem pysznego dania.

 pieczone patisony

WRAPY SZPINAKOWE

Dzisiaj pomysł na pyszne wrapy szpinakowe, które możecie nadziać dosłownie wszystkim. Ja zawijam w nie swoje ulubione składniki i zabieram do pracy jako drugie śniadanie. Sprawdzają się świetnie i smakują świetnie też na zimno. Możecie przygotować takie zawijasy też na imprezę lub kolację.

WRAPY SZPINAKOWE

KOTAJL Z TRUSKAWEK, JABŁKA I POMARAŃCZY

Sezon na truskawki w pełni, dlatego przedstawiamy Wam przepis na pyszny koktajl z truskawek w trochę innej, lżejszej odsłonie – bez dodatku mleka, jogurtu i cukru, a z jabłkiem i pomarańczami. Truskawki to bardzo zdrowe owoce – działają odkwaszająco, wzmacniają organizm i działają krwiotwórczo, chronią nas przed nowotworami, a dodatkowo wybielają szkliwo zębów. Koktajl z truskawek, jabłka i pomarańczy jest pyszny, najlepiej lekko schłodzić przed podaniem lub dodać kilka kostek lodu – idealny na ciepłe dni. Polecam 🙂

KOTAJL Z TRUSKAWEK, JABŁKA I POMARAŃCZY

CYTRYNOWE CIASTO Z NERKOWCÓW

To pyszne, cytrynowe ciasto z nerkowców to coś, co od dawna chodziło mi po głowie. Przepisow na to ciasto jest już dużo, ja postanowiłam przygotować je w jak najprostszej formie, czyli jedynie z dodatkiem soku z cytryn. Jako, że lubię kwaśny smak, przypadło mi ono baardzo do gustu! Próbowaliście kiedyś takiego ciasta? Jeśli nie mieliście jeszcze okazji, a lubicie odkrywać nowe, ciekawe smaki to serdecznie Wam polecam je wypróbować. Ciasto robi się bardzo szybko, wystarczy tylko blender, kilka składników, trochę cierpliwości i gotowe! 🙂

CYTRYNOWE CIASTO Z NERKOWCÓW

KASZA BULGUR ZE SZPARAGAMI

Lubicię kaszę bulgur? Moim zdaniem to jedna ze smaczniejszych kasz, a że jem ich dużo, to też kasza bulgur gości często na moim stole. Dziś przedstawiam Wam pomysł na bardzo pyszne i kolorowe danie – kasza bulgur ze szparagami, z dodatkiem prażonego słonecznika i czarnych oliwek.

SAŁATKA Z CZARNYM RYŻEM I ŻURAWINĄ

Próbowaliście kiedyś czarnego ryżu? Ja odkryłam go dopiero niedawno i zakochałam się w jego smaku. Czarny ryż zawiera w sobie dużo żelaza, błonnika, aminokwasów i witamin z grupy B. Jeśli lubicie próbować nowych smaków, a nie mieliście okazji jeszcze spróbować czarnego ryżu to bardzo Wam polecam. Możecie spróbować go korzystając z poniższego przepisu – sałatka z czarnym ryżem i żurawiną, z dodatkiem brokuła i cebuli to pomysł na sycące i pyszne danie 🙂

SAŁATKA Z CZARNYM RYŻEM I ŻURAWINĄ