WRAPY SZPINAKOWE

Dzisiaj pomysł na pyszne wrapy szpinakowe, które możecie nadziać dosłownie wszystkim. Ja zawijam w nie swoje ulubione składniki i zabieram do pracy jako drugie śniadanie. Sprawdzają się świetnie i smakują świetnie też na zimno. Możecie przygotować takie zawijasy też na imprezę lub kolację.

WRAPY SZPINAKOWE

Składniki/3-4 wrapy:
– 2 jajka
– 3 łyżki dowolnej mąki (np. jaglanej)
– 5 łyżek mleka
– szczypta soli
– szczypta suszonego oregano
– garść świeżego szpinaku

Wszystkie składniki umieszczamy w misce i blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie smażymy z dwóch stron przez kilka minut na rozgrzanej patelni z odrobiną masła klarowanego. Jako nadzienia możemy użyć wszystkiego na co mamy ochotę 🙂

Propozycja nadzienia:
– garść sałaty
– 50g sera feta
– kilka suszonych pomidorów
– kilka pomidorków koktajlowych

  1. Mniam, już mi ślinka cieknie 🙂 Większość składników mam w domu – pora zrobić pyszne wrapy 🙂

  2. Mam mnóstwo szpinaku w ogródku, rośnie jak szalony 😀 Chyba już wiem, do czego go użyję dziś na kolację 😛

  3. Na pewno smaczne 😉

  4. Ale równomiernie zieloniutkie wyszły 🙂 Wyglądają pycha!

  5. Jaaaa….. zielone naleśniki;) Ale fajne! Ciekawe czy moje Baby by coś takiego zjadły… muszę spróbować:D
    pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)

  6. Zielone naleśniki są super. W takich proporcjach jeszcze jednak nie robiłam. Muszą być bardzo miękkie i mocno jajeczne

  7. Super prosty przepis, a jakże efektowny. Brawo za pomysł i wykonanie 🙂

  8. Wow. Jakie kolory, wygląda cudownie.

  9. Piękny mają kolor. Wrapy idealne na drugie śniadanie do pracy lub szkoły 🙂

  10. Super, ależ ten zielony kolor wygląda rewelacyjnie 🙂

  11. Uwielbiam szpinak… w każdej postaci i w każdym daniu 🙂 a na tej stronie będę mogła go częściej wykorzystywać 🙂 super 🙂 pozdrawiam 🙂

  12. Świetny pomysł! W tym roku bardzo ładnie rośnie mi szpinak więc wiem jak go wykorzystać.

    Pozdrawiam

  13. Fantastycznie wygląda, pewnie dobrze smakuje.
    Serdecznie pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *