LEMONIADA ARBUZOWA

W czasie upałów dobre nawodnienie to podstawa, dlatego należy pić dużo wody. Jeśli znudził Wam się smak zwykłej wody bez dodatków, możecie ją w prosty sposób zamienić w wodę smakową, na przykład dodając arbuza. Taka lemoniada arbuzowa z dodatkiem soku z cytryny i mięty idealnie ugasi pragnienie i nawodni Wasz organizm. Polecam 🙂

LEMONIADA ARBUZOWA

Składniki/2-3 porcje:
– 2 szklanki wody
– 1 kg miąższu schłodzonego arbuza
– sok z 1 cytryny
– kilka listków mięty

Arbuza kroimy na mniejsze kawałki, np. kostkę. Wszystkie składniki (wodę, arbuza, sok z cytryny oraz listki mięty) umieszczamy w blenderze lub miksujemy przy pomocy blendera ręcznego. Możemy również dodać kostki lodu, jeśli chcemy aby nasza lemoniada arbuzowa była jeszcze chłodniejsza, kostki lodu można też dodać po zmiksowaniu. Gotowe! Pyszne, szybkie i zdrowe orzeźwienie! Idealne na upały i nie tylko 🙂

LEMONIADA ARBUZOWA

Komentarze:
  1. W takim wydaniu arbuza jeszcze nie jadłam – muszę koniecznie spróbować!
    pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)

  2. Lemoniada arbuzowa zwłaszcza z cytryną jest pycha. zdecydowanie za mało pije wody a takie lemoniady mnie ratują. Mięta obowiązkowo w lecie jest w mojej kuchni.

  3. W taki wydaniu lemoniady jeszcze nie piłam 🙂

  4. Pyszna i taka sprytna ta Twoja lemoniada. To wlasciwie troche takie smoothie, duzo arbuzowego miazszu, cytryna i mieta dla wyostrzenia smaku. Pozdrawiam serdecznie Beata

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *