PIECZONE PATISONY

Małe patisony pojawiły się na targach, dlatego warto je wykorzystać jako prosty i pyszny dodatek do obiadu lub sałatki. Pieczone patisony z dodatkiem oliwy, czosnku i ziół robi się ekspresowo, będą idealnym uzupełnieniem pysznego dania.

 pieczone patisony

CYTRYNOWE CIASTO Z NERKOWCÓW

To pyszne, cytrynowe ciasto z nerkowców to coś, co od dawna chodziło mi po głowie. Przepisow na to ciasto jest już dużo, ja postanowiłam przygotować je w jak najprostszej formie, czyli jedynie z dodatkiem soku z cytryn. Jako, że lubię kwaśny smak, przypadło mi ono baardzo do gustu! Próbowaliście kiedyś takiego ciasta? Jeśli nie mieliście jeszcze okazji, a lubicie odkrywać nowe, ciekawe smaki to serdecznie Wam polecam je wypróbować. Ciasto robi się bardzo szybko, wystarczy tylko blender, kilka składników, trochę cierpliwości i gotowe! 🙂

CYTRYNOWE CIASTO Z NERKOWCÓW

SAŁATKA Z CZARNYM RYŻEM I ŻURAWINĄ

Próbowaliście kiedyś czarnego ryżu? Ja odkryłam go dopiero niedawno i zakochałam się w jego smaku. Czarny ryż zawiera w sobie dużo żelaza, błonnika, aminokwasów i witamin z grupy B. Jeśli lubicie próbować nowych smaków, a nie mieliście okazji jeszcze spróbować czarnego ryżu to bardzo Wam polecam. Możecie spróbować go korzystając z poniższego przepisu – sałatka z czarnym ryżem i żurawiną, z dodatkiem brokuła i cebuli to pomysł na sycące i pyszne danie 🙂

SAŁATKA Z CZARNYM RYŻEM I ŻURAWINĄ

AMARANTUSKI KAKAOWE

Amarantuski kakaowe to pyszne i bardzo proste ciasteczka z dodatkiem amarantusu. Amarantus to roślina, która jest bardzo dobrym źródłem żelaza. Oprócz żelaza, zawiera w sobie białko i błonnik, a do tego ma neutralny smak. Takie amarantuski kakaowe z dodatkiem bananów to świetna, zdrowa przekąska!

amarantuski kakaowe