KOLOROWE PYSZNOŚCI JAMARU

Pewnie wiele z Was korzysta co jakiś czas z produktów konserwowych. Ja najczęściej wykorzystuję je do różnych sałatek czy sosów. Niedawno miałam okazję przetestować kilka produktów firmy Jamar. Te kolorowe pyszności Jamaru mają teraz nowe, piękne opakowania, dzięki którym prezentują się niewykle atrakcyjne. A jak z ich smakiem? Zapraszam do recenzji i moich propozycji ich wykorzystania 🙂

  KOLOROWE PYSZNOŚCI JAMARU

FASOLA BIAŁA AKSAMITNA

Biała fasola to bardzo ważny składnik w diecie wegetariańskiej. Jest ona bowiem doskonałym źródłem białka roślinnego. Fasola biała firmy JAMAR bardzo miło mnie zaskoczyła. Jest dość drobna, miękka i delikatna, świetnie nada się do różnego rodzaju sałatek czy ciepłych dań.

KOLOROWE PYSZNOŚCI JAMARU

KUKURYDZA Z GROSZKIEM

Połączenie kukurydzy i groszku w jednej puszce to bardzo dobry i praktyczny pomysł. Często bowiem wykorzystujemy te dwa składniki w sałatkach czy zapiekankach. Kukurydza z groszkiem JAMAR to świeże i wyselekcjonowane warzywa. Są chrupiące i pełne smaku.

KOLOROWE PYSZNOŚCI JAMARU

PASSATA POMIDOROWA

Passata pomidorowa zawsze przydaje się w kuchni 🙂 Można ją wykorzystać praktycznie do wszystkiego i warto mieć pod ręką taki kartonik gdy potrzebujemy zrobić szybki obiad, sos czy zupę. Passata jest mocno pomidorowa i aromatyczna, oczywiście bez zbędnych dodatków – same pomidory 🙂

KOLOROWE PYSZNOŚCI JAMARU

Co można wyczarować z tych kolorowych pyszności Jamaru? Zapraszam do skorzystania z moich propozycji 🙂

GULASZ Z BIAŁĄ FASOLĄ

Pyszny i sycący gulasz warzywny, który możecie wykorzystać jako samodzielne danie lub dodatek do brązowego ryżu lub ulubionej kaszy.

KOLOROWE PYSZNOŚCI JAMARU

Składniki/2 porcje:
– 1 nieduży por
– 1 puszka fasoli białej JAMAR
– 1/2 puszki kukurydzy z groszkiem JAMAR
– garść świeżego szpinaku
– 500g (1 kartonik) passaty pomidorowej JAMAR
– sól, pieprz
– 2 ząbki czosnku
– 1 łyżeczka mielonego imbiru
– olej rzepakowy do smażenia

Pora kroimy w talarki i smażymy przez kilka minut w garnku na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy fasolę i kukurydzę z groszkiem, zalewamy passatą pomidorową, przyprawiamy i calość dusimy przez kilkanaście minut. Szpinak myjemy, osuszamy i siekamy, dodajemy do gulaszy pod koniec gotowania. Gulasz smakuje świetnie solo lub razem z brązowym ryżem lub kaszą.

KOLOROWE PYSZNOŚCI JAMARU

KOLOROWE PYSZNOŚCI JAMARU

 

KOLOROWE PYSZNOŚCI JAMARU

 

ZUPA KREM Z FASOLI I POMIDORÓW

Smaczna i sycąca zupa z dodatkiem białej fasoli i pomidorów. Robi się ją ekspresowo i smakuje świetnie!

KOLOROWE PYSZNOŚCI JAMARU

Składniki:
– 1 cebula
– 1 puszka fasoli białej JAMAR
– 500g (1 kartonik) passaty pomidorowej JAMAR
– 200ml bulionu warzywnego
– sól, pieprz
– ząbek czosnku
– 1 łyżeczka majeranku

Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją w garnku, dodajemy fasolę, pasatę pomidorową i bulion. Zupę przyprawiamy i blendujemy na gładki krem. Jeśli nie lubimy zup w formie kremów nie musimy tego robić, w każdej formie jest pyszna! 🙂

KOLOROWE PYSZNOŚCI JAMARU

  1. Dania wyglądają pysznie i sa w sam raz jak się ma mało czasu na przygotowanie posiłku

    1. dokładnie, raz dwa i mamy pyszne, sycące danie 😉

  2. Znam markę ale nie kupuję.
    Gulasz na pewno świetnie smakuje 😉

    1. piękny rym :)))

  3. Za fasolę podziękuję, jednak passatę uwielbiam!
    pozdrawiam serdecznie z nad filiżanki kawy:)

    1. passata jest super, też bardzo często jej używam 🙂

  4. pyszne te dania, a firme znam i lubie

    1. 🙂

  5. Znam tą firmę, ale niestety nie mam dostępu do ich produktów, mieszkam w NI

  6. Nigdy nie spotkałem się w sklepie z tą firmą. Ciekawi mnie 🙂

    1. polecam wypróbować! 🙂

  7. Lubię czasem wykorzystywać takie składniki z puszek, a Twoja propozycja dania obiadowego wygląda bardzo smacznie 🙂

    1. dziękuję 🙂

  8. Też jeszcze nie spotkałam się z tą firmą, ale Twój gulasz za to wygląda rewelacyjnie!

    I z ciekawości – sama przygotowujesz bulion warzywny do zupki? 🙂
    Fajny i prosty przepis :))
    Pozdrawiam! :))

    1. tak, sama:) pozdrowienia!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *